Hramul Capelei Institutului Naționale de Balneoclimatologie și Recuperare fizică din București

Capela Institutului Național de Recuperare, Medicină fizică și Balneoclimatologie din București și-a serbat astăzi, 2 iulie, hramul, informează TRINITAS TV. Ca în orice zi de sărbătoare, pacienți, dar și angajați au participat în cursul dimineții la Sfânta Liturghie.

„Este al patrulea an de când sunt în acest spital ca preot și prăznuim pe Sfântul Ștefan cel Mare ca ocrotitor al capelei noastre. Capela Institutului Național de Recuperare, Medicină fizică și Balneoclimatologie a luat ființa în anul 2005 la inițiativa angajaților acestei instituții și a preotului de atunci, servind nevoilor spirituale ale credincioșilor și ale angajaților”, a declarat părintele Ionuț Paragină – Vasile, parohul capelei.

După Sfânta Liturghie a fost oficiat și un parastas pentru angajații instituției sanitare trecuți la Domnul. Capela Institutului Național de Recuperare, Medicină fizică și Balneoclimatologie din București îl mai are ocrotitor și pe Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…