Hramul capelei comunității persoanelor hipo-acuzice și cu alte dizabilități din municipiul Brăila

Ziua de 9 martie este în fiecare an prilej de sărbătoare pentru comunitatea persoanelor cu dizabilități din municipiul Brăila, deoarece bisericuța în care aceștia se roagă își serbează ocrotitorii spirituali, Sfinții 40 de Mucenici. Cei asistați în cadrul acestui sfânt locaș, prin preotul capelan Adrian Vanghele, provin din cadrul comunităților de surdo-muți și nevăzători sau dintre persoanele cu handicap din diferitele fundații, centre de zi sau permanente care își desfășoară activitatea pe teritoriul municipiului Brăila.

Manifestările dedicate Sfinților 40 de Mucenici au început anul acesta cu o săptămână înainte, prin vizite pastorale la toate centrele și fundațiile cu persoane cu dizabilități și prin spovedirea tuturor acestor persoane. De asemenea s-au împărțit 20 de pachete cu îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copiii asistaților. În ajunul sărbătorii s-a săvârșit de către un sobor de preoți, slujba Vecerniei cu Litia și Acatistul Sfinților 40 de Mucenici. La ziua hramului, s-a săvârșit slujba Utreniei și Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite, la finalul căreia corul acestei comunități, format din surzi și nevăzători a susținut un mic program de cântece religioase din perioada Postului Mare și cântări închinate Sfinților 40 de Mucenici. Nevăzătorii au intonat vocal cântecele, iar surzii au transpus cuvintele în limbaj mimico-gestual.

La eveniment a luat parte și Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care i-a binecuvântat pe toți cei prezenți la această sărbătoare și a ținut un cuvânt de învățătură.

Pentru persoanele nevoiașe au fost pregătite, cu sprijinul bisericii „Nașterea Domnului” peste 200 de pachete cu mâncare. și mucenici. De asemenea au fost împărțiți ofrande binecuvântate și mucenici tuturor persoanelor cu dizabilități din centrele de asistență, care nu au putut participa la hram, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Comentarii Facebook


Știri recente