Hramul Capelei Comunității persoanelor hipo-acuzice și cu alte dizabilități din Brăila

Biserica Ortodoxă i-a pomenit astăzi, 9 martie, pe Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia Armeniei. Cu acest prilej, Capela comunității persoanelor hipo-acuzice și cu alte dizabilități din Brăila și-a sărbătorit ocrotitorii. La finalul slujbei, corul acestei comunități, format din surzi și nevăzători, a susținut un mic program de cântece religioase din perioada Postului Mare. La hram a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Mai multe informații privind acest eveniment a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Adrian Vanghele de la Capela Comunității persoanelor cu dizabilități din Brăila: „Ne bucurăm că am reușit să organizăm și anul acesta o masă frățească pentru toți care sunt prezenți aici. Vom merge și în centrele cu copii și persoane cu dizabilități care nu sunt deplasabili pentru a oferi și acolo din dragostea Sfinților 40 de Mucenici pachete cu hrană, cu îmbrăcăminte și mucenici”.

Tot astăzi, pentru persoanele nevoiașe au fost pregătite, cu sprijinul Bisericii „Nașterea Domnului” din Brăila, peste 200 de pachete cu mâncare și mucenici: „Cantina noastră parohială care hrănește zilnic 120 de persoane astăzi hrănește și persoanele cu dizabilități. Ne bucură foarte mult acest lucru, deoarece și ei sunt ai noștri”, a afirmat părintele Costel Vatră de la Biserica „Nașterea Domnului” din Brăila.

La Capela „Sfinții 40 de Mucenici” vin în jur de 1000 de persoane cu dizabilități din Brăila.

Comentarii Facebook


Știri recente