Hramul bisericii și al comunității din Prejmer

Din ziua precedentă sărbătorii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, preotul paroh și protopopul de Săcele, pr. Sorin Șerban, au oficiat slujba Privegherii. Ziua praznicului a continuat cu Sfințirea Apei, Acatistul Sfinților Apostoli, Sfânta Liturghie și Sfântul Maslu. După Sfânta Liturghie au fost cinstiți ctitorii și slujitorii Sfântului Altar în cadrul slujbei Parastasului, apoi credincioșii au înconjurat biserica în procesiune, cu prapori și icoana praznicală.

Cei prezenți la slujbe s-au bucurat, apoi, de agapa creștină organizată de biserică. De șase ani, hramul comunității ortodoxe a devenit prilej de sărbătoare pentru toți prejmerenii. Pe aceste meleaguri au conviețuit de veacuri români cu sași. Praznicul Sfinților Apostoli Petru și Pavel este ziua prejmerenilor de diverse naționalități sau comunități religioase. Anul acesta, sărbătoarea a debutat cu întreceri sportive, premiate de primărie în colaborare cu parohia ortodoxă.

Activitățile cultural-artistice au fost deschise cu un cuvânt al primarului, Todorică-Constantin Șerban. Pr. Bogdan Căpriță, parohul bisericii din Stupinii Prejmerului, a pregătit grupuri de copii și tineri cu dansuri populare specifice zonei. Programe artistice au susținut și elevii de la școlile generale de pe raza comunei.

Comentarii Facebook


Știri recente