Hramul Bisericii „Sfinții Voievozi” din Ploiești

Biserica „Sfinții Voievozi” din Ploiești și-a sărbătorit vinerea aceasta al doilea hram – Sfântul Cuvios Antonie cel Mare. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi. Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a fost Părintele Arhimandrit Timotei Aioanei, exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor. La final a fost sfințit cel de-al doilea clopot al bisericii, potrivit TRINITAS TV.

„În acest an pe care Biserica noastră l-a închinat Sfintei Taine a Pocăinței și Sfintei Taine a Euharistiei, precum și Sfinților Martiri Brâncoveni, l-am cinstit în mod deosebit, aici, la Ploiești pe un mare dascăl al pocăinței, pe Sfântul Antonie cel Mare. Este unul dintre ocrotitorii acestei biserici istorice care s-a construit în vremea domniei Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu, dar alături de Sfântul Cuvios Antonie Biserica îi mai are ca ocrotitori pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil și pe Drepții și Dumnezeieștii părinți Ioachim și Ana. Am adus aici comunității de la Ploiești, care îi cinstește în mod deosebit pe acești sfinți, binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh și felicitările pentru părintele paroh și pentru această comunitate care dezvoltă o importantă operă socială, filantropică, dar și o lucrare pastorală, liturgică deosebită”, a spus Arhim. Timotei Aioanei, exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Biserica „Sfinții Voievozi” din Ploiești este al doilea cel mai vechi lăcaș de cult din Ploiești, după Biserica Domnească „Sfinții Apostoli”.

Comentarii Facebook


Știri recente