Hramul Bisericii Sfinții Trei Ierarhi din Galați

Foarte mulți credincioși au participat la 30 ianuarie 2012 la hramul Bisericii „Sfinții Trei Ierarhi” din Galați. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

La final, ierarhul a premiat 50 de elevi de gimnaziu și liceu care au participat la un concurs de eseuri pe tema de reflecție 2012 – „Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor”, informează TRINITAS TV.

De asemenea, au fost premiați și elevi din învățământul primar care au participat la un concurs de icoane și desene.

Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Galați are un parteneriat cu prestigiosul Colegiu Național „Vasile Alecsandri” în cadrul căruia sunt organizate dezbateri pe teme teologice. Parohia desfășoară și un program social filantropic intitulat „Cinstindu-l pe bătrân”, prin care, în luna ianuarie, au fost reactualizate evidențele bătrânilor cu afecțiuni, acestora oferindu-li-se control de specialitate și medicamente.

Evidențiind întreaga activitate pastrorală și social filantropică a parohiei „Sfinții Trei Ierarhi” , Înaltpreasfinția Sa a arătat că această parohie este cu adevărat o prelungire adevărată a icoanei sfinților în viața credincioșilor.

La final au fost oferite 1000 de pachete cu hrană, atât pentru participanții la Sfânta Liturghie, cât și pentru persoanele nevoiașe din evidența parohiei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…