Hramul Bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Buzău

Singurul lăcaș de cult închinat Sfinților Apostoli din municipiul Buzău și-a serbat astăzi, 29 iunie, hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, informează TRINITAS TV.

„Părintele paroh s-a străduit mult, ajutat de membrii consiliului și comitetului parohial și de mulți dintre dumneavoastră pentru finalizarea lucrărilor de zidire, iar acum se execută lucrări de pictură împodobindu-o așa cum se cuvine să fie Casa lui Dumnezeu. Vă îndemn iubiți fii sufletești, în continuare, să-l ajutați și să-l sprijiniți pe părintele paroh, dar în același timp să împodobiți această frumoasă biserică cu prezența frățiilor voastre la sfintele slujbe în duminici și sărbători”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie.

Parohia a fost înființată în toamna anului 2001, iar piatra de temelie a noului lăcaș de cult a fost așezată doi ani mai târziu.

La slujbă au fost prezenți numeroși credincioși din parohie, dar și din municipiul Buzău, care au venit să ceară ocrotirea duhovnicească a celor doi mari Apostoli ai Creștinătății. La sfârșitul Sfintei Liturghii, membrii Consiliului și Comitetului Parohial au împărțit pachete tuturor celor care au participat la sărbătoarea hramului.

Comentarii Facebook


Știri recente