Hramul bisericii Sfintii 40 de mucenici din Iasi

Vineri, 9 martie 2001, la biserica cu hramul Sfintii 40 de mucenici din Iasi, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiata de P.C. Pr. Protopop Constantin Andrei, protopop al Protopopiatului I Iasi, alaturi de Pr. paroh al acestui locas, P.C. Pr. Ioan Rusu, si de P.C. Pr. Cristinel Tesu. In cadrul cuvantului de invatatura rostit la sfarsitul slujbei, P.C. Pr. prot. Constantin Andrei a incercat sa explice de ce ii cinstim noi pe Sfinti:

Ori de cate ori auzim vorbindu-se despre modul in care a decurs martirajul Sfintilor, suntem impresionati si intelegem insemnatatea Sfintilor. Sfintii constituie pentru noi exemple vii de urmat. La cei 40 de mucenici vedem un curaj extraordinar, o credinta nestramutata, care ne impulsioneaza. Desigur, societatea contemporana nu se confrunta cu prigoana vreunui imparat, dar secularizarea este cea care ataca vointa noastra, slabind-o. (…).

Imparatia lui Dumnezeu se castiga prin credinta, dragoste si prin jertfa fata de Dumnezeu si fata de aproapele, asa cum au facut Sfintii. Prin participarea la Sfanta Liturghie, noi intram in comuniune cu Dumnezeu si cu Sfintii – prietenii lui Dumnezeu. Caci minunat este Dumnezeu intru Sfintii Sai.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente