Hramul Bisericii Sfântul Vasile din Curtea de Argeș

În cea dintâi zi a anului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica de lemn construită în stil maramureșean, cu hramul Sfântului Vasile cel Mare și care se află în cartierul Ivancea din municipiul Curtea de Argeș, informează TRINITAS TV.

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei Argeșului și Muscelului a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură: ‘Mulțumim lui Dumnezeu că ne-a dat putere ca astăzi să fim în rugăciune. Mulțumim Lui cu recunoștință pentru toate darurile Sale și mulțumim Lui Dumnezeu și tuturor credincioșilor care participă la biserică în rugăciune și celor care din binecuvântate pricini nu au putut să vină la biserică. Rugăm pe Dumnezeu să dăruiască tuturor pace, bucurie, sănătate și spor binecuvântat întru zidire sufleteasc și în cea gospodărească deopotrivă’.

Biserica cu hramul „Sfântul Vasile cel Mare” din Curtea de Argeș a fost ridicată în perioada 2006-2011, de o echipă de meșteri din localitatea maramureșeană Bârsana.

Comentarii Facebook


Știri recente