Hramul Bisericii Sfântul Vasile de pe Calea Victoriei din București

Praznicul Înălțării Sfintei Cruci i-a adus pe bucureșteni în număr mare la Biserica „Sfântul Vasile” de pe Calea Victoriei, care și-a sărbătorit cel de-al doilea hram. Credincioșii au trecut pragul lăcașului de cult pentru a se închina la racla care adăpostește un fragment din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi.

După cum informează TRINITAS TV, părintele arhim. Veniamin Goreanu, Consilier administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor a rostit și un cuvânt de învățătură: „În fiecare an să știți că aici trebuie să ne întâlnim, în această biserică, unde avem Lemnul Sfintei Cruci pentru a ne închina și pentru a intra în comuniune cu toți cei care au fost rugători în această biserică, cu toți care s-au închinat Cinstitului Lemn și cu toți care cred în puterea Crucii Mântuitorului Iisus Hristos”.

Fragmentul din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci a fost adus în țara noastră de un călugăr athonit probabil în secolele XVII-XVIII. În biserica de pe Calea Victoriei au fost așezate în secolul al XIX-lea.

În ajunul praznicului, sute de credincioși au participat la procesiunea „Calea Sfintei Cruci, Scară către cer”, eveniment ce se va organiza anual, în data de 13 septembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia Românească în Ungaria

Cu ocazia Zilei Ungariei (23 Octombrie), prezentăm principalele date despre românii ortodocși din această țară. Românii din Ungaria se împart în două principale categorii: comunitatea istorică românească a românilor care, după trasarea graniţelor actuale, au…