Hramul Bisericii Sfântul Vasile de pe Calea Victoriei din București

Praznicul Înălțării Sfintei Cruci i-a adus pe bucureșteni în număr mare la Biserica „Sfântul Vasile” de pe Calea Victoriei, care și-a sărbătorit cel de-al doilea hram. Credincioșii au trecut pragul lăcașului de cult pentru a se închina la racla care adăpostește un fragment din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi.

După cum informează TRINITAS TV, părintele arhim. Veniamin Goreanu, Consilier administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor a rostit și un cuvânt de învățătură: „În fiecare an să știți că aici trebuie să ne întâlnim, în această biserică, unde avem Lemnul Sfintei Cruci pentru a ne închina și pentru a intra în comuniune cu toți cei care au fost rugători în această biserică, cu toți care s-au închinat Cinstitului Lemn și cu toți care cred în puterea Crucii Mântuitorului Iisus Hristos”.

Fragmentul din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci a fost adus în țara noastră de un călugăr athonit probabil în secolele XVII-XVIII. În biserica de pe Calea Victoriei au fost așezate în secolul al XIX-lea.

În ajunul praznicului, sute de credincioși au participat la procesiunea „Calea Sfintei Cruci, Scară către cer”, eveniment ce se va organiza anual, în data de 13 septembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente