Hramul bisericii „Sfântul Stelian” – Lucaci

Creștinii ortodocși l-au sărbătorit luni, 26 noiembrie 2012, pe Sfântul Stelian Paflagonul, ocrotitorul copiilor. Biserica Parohiei „Lucaci” din București, unde se află un fragment din moaștele Cuviosului, și-a sărbătorit hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi. Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la această sărbătoare a fost Părintele Ioan Iordache, Vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, după cum ne informează TRINITAS TV.

Pr. Ioan Iordache, Vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor l-a numit în cuvântul său de învățătură pe Sfântul Stelian Crinul pustiei, vestitorul bucuriei cerești evidențiind viața sa smerită, petrecută în rugăciune. De asemenea, părintele Ioan a arătat că Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor, este cel care a prin faptul că a înființat oarecum prima grădiniță, întrucât mamele veneau și lăsau pruncii în grijea sa.

Racla cu fragmentul din moaștele Sfântului Cuvios Stelian a fost așezată într-un baldachin special în fața bisericii spre închinarea credincioșilor. În ajunul hramului, a fost organizată o procesiune cu sfintele moaște.

După Sfânta Liturghie, a fost oficiat parastasul pentru ctitori. Numeroși credincioși din Capitală și din împrejurimi au venit și anul acesta, mulți dintre ei cu copii în brațe, pentru a se închina la moaștele Cuviosului Stelian.

Biserica „Sfântul Stelian” – Lucaci a fost construită în 1736 și îl mai are ocrotitor pe Sfântul Ierarh Nicolae.

Comentarii Facebook


Știri recente