Hramul bisericii Sfântul Nicolae-Tăbăcari din Focșani

Credincioșii Parohiei „Sfântul Nicolae” Tăbăcari din municipiul Focșani l-au avut astăzi în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Ierarhul a binecuvântat aici amplele lucrări care se desfășoară la complexul parohial, informează TRINITAS TV.

„Am venit să oficiem slujbă arhierească pentru a încuraja pe părintele paroh, dar și pe dumneavoastră de a sprijini la refacerea acestui monument istoric foarte important din municipiul Focșani”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Biserica „Sfântul Nicolae” Tăbăcari – monument istoric și de arhitectură, datează din anul 1748. Închisă pentru o perioadă de mai bine de jumătate de veac, ea a fost redată cultului – ca parohie de sine stătătoare – în anul 2007.

În cadrul Sfintei Liturghii s-a dat citire unei scrisori chiriarhale adresate preoților, viețuitorilor din mănăstiri și schituri, precum și binecredincioșilor creștini pentru a face donații în contul Mila creștină, care funcționează la nivelul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei din anul 1997.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie i-a felicitat pe toți cei care poartă numele Sfântului Ierarh Nicolae.

Comentarii Facebook


Știri recente