Hramul bisericii Sfântul Nicolae – Militari

Biserica „Sfântul Nicolae” – Militari din Capitală și-a cinstit ocrotitorul. Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal. În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să urmeze pilda Sfântului Nicolae, informează TRINITAS TV.

„Sfântul Ierarh Nicolae a rămas în conștiința poporului dreptcredincios de pretutindeni ca un sfânt popular, un sfânt bun, un om bun care îți împlinește rugăciunile atunci când te rogi lui cu credință și cu nădejde. Dumnezeu a rânduit ca sfintele sale moaște care au fost venerate, cinstite chiar îndată după trecerea la cele veșnice să se răspândească mai în toată lumea creștină”, a explicat Preasfinția Sa.

Biserica a fost neîncăpătoare pentru credincioșii din cartier care au venit să participe la slujbă și să se închine la un fragment din moaștele Sfântului Nicolae, aflat în lăcașul de cult. Foarte mulți și-au adus și copiii pentru a-i împărtăși cu Sfintele Taine. La final a fost oficiat și un parastas pentru ctitorii bisericii, trecuți la Domnul.

Construirea lăcașului de cult a început în urmă cu 10 ani. În prezent, în curtea bisericii se lucrează la ridicarea unui complex ce cuprinde capelă, trapeză, cabinet medical și grădiniță.

Biserica Sfântul Nicolae Militari își mai sărbătorește hramul și la Praznicul Pogorârii Duhului Sfânt.

Comentarii Facebook


Știri recente