Hramul Bisericii Sfântul Nicodim din Craiova

Parohia „Sfântul Nicodim” din Craiova și-a prăznuit în a doua zi de Crăciun Ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Cuvios Nicodim de la Tismana. Ca în fiecare an, pe 26 decembrie, credincioșii au venit în număr mare pentru a-l cinsti pe cel care este considerat părintele monahismului și a rugăciunii isihate pe aceste meleaguri. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de părintele prof. Ioan Ioanicescu, împreună cu un sobor format din preoții slujitori ai acestei parohii (părintele paroh Ion Roman și părintele Ștefan Pleșcan), împreună cu preoți invitati din parohiile învecinate, informează mitropoliaolteniei.ro.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, părintele Ioan Ioanicescu le-a vorbit credincioșilor despre percepția Sărbătorii Crăciunului ca sărbătoare a unității Familiei creștine. De asemenea, părintele profesor a evocat personalitatea religioasă a Cuviosului Nicodim de la Tismana, subliniind rolul jucat de acesta în organizarea vieții monahale și a promovării rugăciunii isihaste pe teritoriul țării noastre.

La inițiativa și insistențele Cuviosului Nicodim au fost aduse primele sfinte moaște în țara noastră, moaștele Sfintei Cuvioase Filofteia, care au fost depuse în Biserica domnească „Sfântul Ierarh Nicolae” de la Curtea de Argeș.

La final, părintele paroh Ion Roman a mulțumit părinților coslujitori pentru participarea la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și credincioșilor pentru prezența în număr mare la hramul sfântului locaș.

Biserica din Craiova, închinată Sfântului Nicodim, a fost ridicată cu sprijinul credincioșilor și al autorităților publice locale în cartierul Craiovița Nouă, la intersecția bulevardelor Calea Severinului și Dacia, străjuind la poarta de intrare a municipiului dinspre nord-vest. Este o adevărată bijuterie arhitectonică ridicată în decursul unui singur an, 2006 – 2007. În curtea sfântului locaș se află în construcție și o grădiniță parohială care va fi destinată îndeosebi copiilor proveniți din familii cu venituri modeste.

Comentarii Facebook


Știri recente