Hramul Bisericii „Sfântul Mina” din Rm. Vâlcea

A devenit deja o tradiție ca, în fiecare an, pe 11 noiembrie, credincioșii din Râmnicu Vâlcea să participe în număr mare la hramul Bisericii „Duminica tuturor sfinților” și „Sfântul Mina” din oraș, informează TRINITAS TV. Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. La sărbătoarea parohiei a participat și chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Gherasim.

„Fiecare dintre noi trebuie să ne bucurăm de ajutorul sfinților și să-i rugăm să ne ajute să trăim așa cum au trăit ei”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Biserica „Duminica tuturor sfinților” și „Sfântul Mina” este cel mai important monument istoric de început de secol XVIII din Râmnicu Vâlcea, o adevărată capodoperă arhitecturală care îmbină stilul hurezean-brâncovenesc cu cel al mănăstirilor Curtea de Argeș și Dealu.

În Biserica „Duminica tuturor sfinților” și „Sfântul Mina” din Râmnicu Vâlcea se păstrează și fragmente din moaștele Sfântul Ioan Gură de Aur, ale Sfântului Mare Mucenic Mina, ale Sfântului Mare Mucenic Haralambie și ale Sfintei Mucenițe Paraschevi.

Comentarii Facebook


Știri recente