Hramul Bisericii „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Drobeta Turnu Severin

Credincioșii severineni au participat astăzi, 13 noiembrie, la slujba de hram a Bisericii ,,Sfântul Ioan Gură de Aur” din Drobeta Turnu Severin, aflată la ieșirea spre Târgu Jiu. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim, Chiriarhul eparhiei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV.

„Pentru dumneavoastră enoriași ai acestei parohii, ziua de astăzi este zi de sărbătoare. Ați fost rânduiți sub purtarea de grijă a unui sfânt mare, a unui sfânt care a predicat și a scris ca nimeni altul”, a spus Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

Parohia Ortodoxă „Calea Târgu Jiului” a luat ființă în anul 2007, cu scopul de a asigura asistența religioasă pentru credincioșii din zona de est a municipiului.

Piatra de temelie a bisericii a fost pusă pe 10 iunie 2007. Lăcașul de cult se află în acest moment la stadiul de pictură și de finisare a exteriorului. Biserica din Parohia ,,Calea Târgu Jiului” este singura din Eparhia Severinului și Strehaiei cu hramul Sfântul Ioan Gură de Aur.

Comentarii Facebook


Știri recente