Hramul Bisericii „Sfântul Ilie” din Bârlad

Biserica ‘Sfântul Ilie’ din Bârlad a îmbrăcat vineri, 20 iulie, straie de sărbătoare. În ajunul praznicului slujba Vecerniei a fost oficiată de un sobor de preoți din orașul Bârlad. După cum ne-a relatat pr. paroh Vasile Lăiu, care este și protopop al Protopopiatului Bârlad, la această slujbă au participat peste 1.000 de credincioși. Vineri dimineață, a fost oficiată slujba Utreniei, Acatistul, Sfânta Liturghie și Parastasul pentru ctitori.

‘Biserica parohiei noastre a fost neîncăpătoare pentru numărul mare de credincioși care au venit să se roage în ziua sărbătoririi Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul. Mulțimea bârlădenilor prezenți la acest hram arată evlavia pe care ei o au la Sfântul Ilie Tesviteanul. Oamenii au avut posibilitatea să se roage alături de soborul de preoți, care au citit mai multe rugăciuni pentru ploaie. Nădăjduim că Sfântul Ilie, ocrotitorul parohiei noastre, va slobozi ploaia prin rugăciunile pe care le înalță la Dumnezeu’, a relatat pentru Ziarul Lumina, Ed. Moldova pr. paroh Vasile Lăiu. Biserica ‘Sfântul Ilie’, unul dintre cele mai reprezentative lăcașuri de închinăciune din Bârlad, a fost resfințită acum un an, în urma unui amplu proces de reconsolidare și înfrumusețare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…