Hramul bisericii Sfântul Gheorghe-Nou din Capitală

De patru secole Sfântul Ierarh Nicolae îi ocrotește pe bucureșteni prin cinstitele sale moaște care se află la Biserica „Sfântul Gheorghe” – Nou de la Km 0 al Capitalei, informează TRINITAS TV.

Astăzi, de hramul bisericii, pe o ploaie deasă și rece, sute de oameni s-au așezat la rând pentru a săruta racla în care se păstrează mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae. Unii vin an de an, alții se închină pentru prima oară, însă toți simt ajutorul Sfântului și nimeni nu pleacă de la racla acestuia fără să primească binecuvântare.

În timp ce rândul de pelerini crește în jurul bisericii de la o oră la alta, înăuntru, un sobor de preoți în frunte cu Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, oficiază Sfânta Liturghie. Biserica este neîncăpătoare.

Hramul de iarnă al Bisericii „Sfântul Gheorghe”-Nou, pomenirea Sfântului Ierarh Nicolae, este o sărbătoare a tuturor bucureștenilor.

Biserica „Sfântul Gheorghe” – Nou face parte din aceeași serie tipologică arhitecturală, alături de biserica Mănăstirii „Radu Vodă”, de cea a Patriarhiei și de bisericile mănăstirilor Cotroceni, și Văcărești, preluând tipul bisericii cu plan triconc, cu pronaos supralărgit, a lui Neagoe Basarab de la Curtea de Argeș.

Comentarii Facebook


Știri recente