Hramul Bisericii Sfântul Gheorghe Nou din București

Biserica ‘Sfântul Gheorghe Nou’ din București și-a serbat ieri, 23 aprilie, hramul istoric. Cu acest prilej, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează „Ziarul Lumina”.

În cuvântul de învățătură rostit după citirea pericopei evanghelice din cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul a tâlcuit cuvintele Sfântului Apostol Ioan despre mărturia dată de Mântuitorul Hristos ucenicilor Săi în care le anunță prigonirile la care vor fi supuși pentru credință. De asemenea, Preasfinția Sa a arătat care trebuie să fie ținuta creștinului în biserică, la zi de hram.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corala ‘Divina armonie’, condusă de Paula Ciuclea. Printre credincioșii prezenți la slujba de hram de la Biserica ‘Sfântul Gheorghe Nou’ din Capitală s-au numărat și Adrian-Nicolae Lemeni, secretar de stat pentru culte, și Nicolaie Mircea Sălăgean, consilier al președintelui general al Societății Române de Radiodifuziune.

La finalul Sfintei Liturghii, PS Varlaam Ploieșteanul a arătat că ‘învățăm din pilda Sfântului Marelui Mucenic Gheorghe ce înseamnă să fii creștin. Acum, din mila lui Dumnezeu, trăim într-o perioadă de libertate, suntem într-o relație bună, într-o relație de cooperare cu Statul, pentru că și Biserica, și Statul slujesc același popor credincios’. Totodată, a amintit că în acest sfânt lăcaș avem un ‘ocrotitor al bisericii acesteia și al creștinilor români, pe marele martir și domn creștin Constantin Brâncoveanu. La 1.400 de ani după moartea Sfântului Mucenic Gheorghe a plătit în același fel, cu chinuri îngrozitoare’.

De asemenea, Preasfinția Sa a amintit persecuțiile la care a fost supusă Biserica, de-a lungul veacurilor, de la Imperiul Roman până în zilele noastre. ‘Sfântul Mucenic Gheorghe să fie pentru fiecare dintre noi o icoană, un model, un dascăl cum trebuie să ne păstrăm credința, cum trebuie să o mărturisim și cum trebuie să ne-o asumăm și atunci când este pace pentru Biserică, și atunci când vin greutăți pentru Biserică. Un creștin trebuie să rămână în orice împrejurare o lumină’, a încheiat PS Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

Părintele Emil Nedelea Cărămizaru, parohul Bisericii ‘Sfântul Gheorghe Nou’, a transmis un cuvânt de mulțumire ‘Preafericitului Părinte Daniel, care de-a pururi poartă de grijă și ne încurajează ca să ducem la bună împlinire lucrările pe care le-am început și le derulăm în acest sfânt lăcaș’.

Comentarii Facebook


Știri recente