Hramul Bisericii Sfântul Gheorghe din Roman

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de un sobor de 30 de preoți, a oficiat duminică seara slujba Vecerniei unită cu Litia la Biserica ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’ din Roman, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de învățătură în care a amintit câteva date biografice despre Sfântul Gheorghe, făcând referire și la sărbătoarea Duminicii Tomii. Părintele paroh Ioan Gherasimescu, care este și vicar administrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a mulțumit Preasfințitului Ioachim Băcăuanul și preoților pentru participarea la slujba Vecerniei. ‘Am mulțumit credincioșilor pentru implicarea în activitățile caritabile ale parohiei noastre pe care le-am organizat cu prilejul Sfintelor Paști și al sărbătorii Sfântului Gheorghe. În preajma acestor sărbători uu fost oferite pachete cu alimente unui număr de 100 de persoane nevoiașe din parohia noastră’, a relatat pr. paroh Ioan Gherasimescu.

Luna viitoare, la Biserica ‘Sfântul Gheorghe’ din Roman va începe reparația, renovarea și restaurarea lăcașului de cult. Fondurile necesare vor fi colectate de la enoriașii din parohie, dar și din sponsorizări. ‘Biserica noastră necesită să fie renovată, întrucât atât acoperișul, cât și fațada au avut de suferit din cauza intemperiilor. Pictura în interior va fi restaurată, iar instalația de încălzire va fi schimbată. În prezent, documentația se află la Primăria Roman. Nădăjduim ca în trei săptămâni să primim autorizația de construcție pentru a demara lucrările’, a explicat pr. paroh Ioan Gherasimescu. Biserica ‘Sfântul Gheorghe’ din Roman este monument de arhitectură deosebit de important. Lucrările acestui sfânt lăcaș, ctitorie a vornicului Grigore Done, au început în anul 1842 și au fost finalizate în anul 1848.

Comentarii Facebook


Știri recente