Hramul bisericii Sfântul Arhidiacon Ștefan din municipiul Zalău

Mitropolitul Clujului a fost prezent, joi 27 decembrie, în a treia zi de Crăciun la hramul bisericii „Sfântul Arhidiacon Ștefan” din municipiul Zalău. ÎPS Părinte Andrei a oficiat aici împreună cu PS Petroniu, Episcopul Sălajului, de la ora 10:00, Sfânta Liturghie, informează radiorenasterea.ro. Alături de cei doi ierarhi a slujit un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte consilierul pe probleme de misiune și protocol al Arhiepiscopiei Clujului, arhidiaconul Claudiu Grama, consilierul cultural al Episcopiei Sălajului, părintele Gabriel Gârdan și părintele Ștefan Lucaciu, protopopul de Zălău și parohul bisericii Sfântul Ștefan, la care s-a oficiat Sfânta Liturghie.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul „Gloria Dei” condus de prof. Maria Porumb. În cadrul cuvântului de învățătură ÎPS Părinte Andrei a vorbit despre izgonirea protopărinților noștrii Adam și Eva din Rai, dar și despre redeschiderea Raiului prin nașterea Mântuitorului.

La finalul slujbei PS Petroniu, episcopul Sălajului i-a mulțumit ÎPS Părinte Andrei pentru bucuria oferită comunității parohiale prin participarea la hramul bisericii, pe care în urmă cu doi ani a târnosit-o. ÎPS Părinte Andrei a conferit la finalul Sfintei Liturghii părintelui paroh Ștefan Lucaciu Crucea Transilvană, cea mai mare distincție oferită de Mitropolia Clujului. După acest moment, cei doi ierarhi le-au oferit copiilor prezenți la slujbă mici daruri.

Comentarii Facebook


Știri recente