Hramul Bisericii Sfântul Arhidiacon Ștefan din Iași

Parohia ‘Sfântul Arhidiacon Ștefan’ – Tătărași II din Iași, ce aparține de Protopopiatul Iași 2, și-a cinstit ieri ocrotitorul. După cum ne-a relatat pr. paroh Dumitru Mihăilă, luni seara a fost oficiată de către un sobor de preoți slujba Vecerniei unită cu Litia în demisolul Bisericii ‘Sfântul Arhidiacon Ștefan’. La final au fost oferite celor prezenți dulciuri și un pahar cu vin. Ieri-dimineață au fost oficiate Utrenia, Acatistul Sfântului Arhidiacon Ștefan, Sfânta Liturghie și o slujbă de mulțumire adusă Mântuitorului Hristos pentru toate binefacerile primite.

‘La slujba Sfintei Liturghii au participat peste 350 de credincioși care au primit câte un dar din partea enoriașilor parohiei noastre. A fost oficiată apoi slujba Parastasului pentru ctitorii care au plecat la Domnul. Mulțumim preoților și credincioșilor pentru bucuria de fi alături de noi la hramul din acest an’, a relatat pentru „Ziarul Lumina” pr. paroh Dumitru Mihăilă. Biserica ‘Sfântul Arhidiacon Ștefan’ din Iași se află în construcție. Anul acesta a fost finalizată tencuiala la interior în proporție de 95%.

‘Avem achiziționate policandrele și iconostasul ce va fi montat în biserică. De asemenea, s-a cumpărat marmura care va îmbrăca pardoseala din sfântul lăcaș. Nădăjduim ca anul viitor să montăm instalația de încălzire și să amenajăm interiorul din biserica mare pentru a oficia sfintele slujbe. Demisolul va fi folosit pentru activitățile misionare, pastorale și culturale pe care le vom desfășura în parohia noastră’, a spus pr. paroh Dumitru Mihăilă.

Comentarii Facebook


Știri recente