Hramul Bisericii „Sfântul Apostol Toma” din cartierul ieșean Alexandru cel Bun

Sfântul Apostol Toma este ocrotitorul bisericii cu același nume din cartierul ieșean Alexandru cel Bun. Aici, sărbătoarea hramului este una deosebită, pentru că, de astăzi, 5 octombrie, se va sluji pentru prima dată în biserica nouă a parohiei.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele paroh Toma Gradinaciuc: „În ajunul sărbătoririi Sfântului Apostol Toma vom oficia Slujba Aghesmei, Vecernia cu Litia. A doua zi vom oficia Slujba Utreniei și Sfânta Liturghie. Este o noutate în sensul că ne-a învrednicit Bunul Dumnezeu ca după atâția ani de construcții să facem lucrări în interiorul bisericii, cât să ne permită să oficiem slujbele divine în interiorul nou al bisericii. Deoarece paraclisul în care ne-am desfășurat activitatea până acum este foarte mic, am decis că este bine să începem oficierea slujbelor dumnezeiești în biserica cea nouă”.

Construcția Bisericii „Sfântul Apostol Toma” din Iași a început în anul 1997. Pe 4 mai 1997 a fost oficiată sfințirea locului de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Anul acesta lucrările de ridicare a bisericii au fost finalizate, iar, pe viitor, se vor efectua finisajele exterioare, pictura lăcașului și alte amenajări.

Comentarii Facebook


Știri recente