Hramul Bisericii „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” din București

Biserica Ortodoxă pomenește mâine, 26 septembrie, Mutarea la Domnul a Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan. Parohia din Capitală care-l are ocrotitor pe autorul Apocalipsei își va sărbători cu această ocazie hramul. Parohia „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” are două biserici. Deoarece biserica veche a devenit neîncăpătoare, s-a început construirea unui lăcaș nou, cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”. Piatra de temelie a Bisericii „Nașterea Maicii Domnului”, aflată în construcție, a fost așezată în anul 2005. Slujba Sfintei Liturghii de mâine va fi oficiată în demisolul noului lăcaș de cult.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Gheorghe Șupeală, parohul Bisericii „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” din București: „Biserica la ora actuală se află la nivelul de 10 metri, unde se va construit streașina bisericii. Acum se lucrează la absidă, după care urmează să fie turnată placa de acoperire din beton armat cu fier pe toată lățimea bisericii. În biserica cea mare slujim la demisol”.

În cadrul parohiei funcționează și o cantină socială. Aici, peste 30 de persoane nevoiașe servesc masa zilnic. În ziua hramului vor fi oferite peste 400 de pachete cu alimente credincioșilor cu venituri reduse.

„Această trapeză a început a se ridica acum patru ani cu scopul de a ajuta nevoiașii din parohie. Este construită pe o suprafață de 120 de metri pătrați având dependințele necesare precum beci, bucătărie, toalete, toate fiind utilate”, a mai spus părintele Gheorghe Șupeală.

Parohia „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” are și activități pastoral misionare. Pentru elevii care vor să-și aprofundeze cunoștințele dobândite la școală, zilnic, au loc meditații la diferite materii cu profesori din parohie. De asemenea, în biserica veche au loc săptămânal cateheze adresate adulților și elevilor.

La Parohia „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” va funcționa și un cămin pentru bătrâni.

Comentarii Facebook


Știri recente