Hramul bisericii Sfântul Apostol Andrei din Beiuș

De prăznuirea Sfântului Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, 30 noiembrie 2011, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, se va afla în vizită pastorală în mijlocul comunității dreptmăritorilor creștini de la parohia ce are ca ocrotitor pe Sfântul Apostol Andrei, din Beiuș după cum ne informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, va săvârși Sfânta Liturghie arhierească. În cadrul slujbei, tânărul teolog George Dorin Indrieș va fi hirotonit întru diacon misionar pentru Protopopiatul Tinca, îmbisericit pe seama bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Berechiu, iar diaconul Pavel Bențe va fi hirotonit întru preot misionar pentru Protopopiatul Beiuș, îmbisericit pe seama bisericii cu hramul „Sfântul Apostol Andrei” din Beiuș.

Menționăm că zidirea bisericii „Sfântului Apostol Andrei” din Beiuș a fost începută în anul 2006, prin grija Părintelui Protopop Ioan Balint, în prezent lucrările fiind încheiate în exterior, iar în interior s-au demarat deja lucrările de pictură, în tehnica „fresco”.

Comentarii Facebook


Știri recente