Încă de la aducerea în Moldova, pe vremea domnitorului Vasile Lupu, evlavia credincioșilor pentru Sfânta Parascheva sau „Sfânta Vineri” s-a concretizat în zidiri de biserici, de capele și troițe așezate sub ocrotirea ei. În București una dintre cele mai mari și mai frumoase lăcașuri de cult, biserica Parohiei „Sfânta Vineri” din cartierul Drumul Taberei, este, de asemenea, închinată Cuvioasei. Mâine seară, în ajunul sărbătorii, va avea loc o procesiune cu veșmântul Sfintei Parascheva, care se păstrează aici.
Mai multe informații cu privire la desfășurarea hramului a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Nicolae Burlan, parohul Bisericii „Sfânta Vineri” din București: „Când îți vine un musafir în casă, îți pregătești casa cum se cuvine. Când ști că un întreg cartier sau poate tot orașul o sa viziteze Biserica în ideea de a săruta veșmântul Sfintei Cuvioase Parascheva, pe care Preafericitul Părinte Patriarh Daniel ni l-a dăruit în urmă cu 10 ani, sigur că ne pregătim cum se cuvine. Punem biserica în rânduială, slujbele care urmează a se oficia sunt foarte bine stabilite, iar mâine seară cu ocazia slujbelor de priveghere care se vor oficia vom scoate racla cu veșmântul în curtea bisericii, așa încât cei care vin să se închină să o facă într-un mod organizat și o să avem și sprijinul jandarmeriei române. Această raclă va rămâne spre închinare până joi noaptea, până când ultimul pelerin va veni să se închine”.
În ziua de pomenire a Sfintei Parascheva, slujba de hram va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.
„În ziua sărbătoririi Sfintei Parascheva vom pune piatra de temelie a unei noi biserici. Este o capelă care va avea la subsol o trapeză. Joi, Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul va fi cel care va oficia slujba arhierească cu prilejul hramului și punerea pietrei de temelie”, a mai spus părintele Nicolae Burlan.
Biserica este construită după modelul Catedralei „Sfintei Sofia” din Constantinopol. Piatra de temelie a fost așezată în anul 2002, în 2007 biserica fiind târnosită. De asemenea, biserica mai are ca ocrotitor și pe Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul.