Hramul Bisericii Sfânta Parascheva din localitatea Cegani, Protopopiatul Fetești

Vineri, 14 Octombrie 2011, de Sfânta Cuvioasă Parascheva, Biserica din localitatea Cegani, Protopopiatul Fetești, a îmbrăcat haine de sărbătoare întru cinstirea ocrotitoarei sale. De ziua hramului, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de părinți consilieri, preoți și diaconi, mulțime de credincioși dar și autorități locale și județene, după cum informează sf-esc.ro.

La momentul predicii, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți la slujbă despre viața și minunile Sfintei Cuvioase Parascheva, cea care, numită în Acatist „mult folositoare”, alină suferința, vindecă bolile trupești și prin rugăciunile închinate către ea aduce mângâiere.

De sărbătoarea hramului Bisericii din Cegani, pentru o pastorație merituoasă, Întâistătătorul Eparhiei l-a ridicat la rangul de sachelar pe părintele paroh Aurel Dobrin. Preasfinția Sa a vizitat și biserica ortodoxă, cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, din localitatea Bordușani, Protopopiatul Fetești.

Comentarii Facebook


Știri recente