Hramul Bisericii Sfânta Filofteia din Galați

Biserica „Sfânta Filofteia” din Galați și-a sărbătorit, astăzi, 7 decembrie 2012, hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Răspunsurile la strană au fost date de un cor format din mai mulți cântăreți ai bisericilor din municipiul Galați. La final a fost oficiat parastasul pentru ctitori, iar credincioșii prezenți au primit pachete cu alimente, informează TRINITAS TV.

„Între Galați și Brăila există un pas de trece și nu o frontieră, iar pasul de trecere este Parohia <I>Sfânta Filofteia</i>. Este o parohie nouă cu o biserică nouă unde însă învățăm pe pașii ei să îl găsim pe aproapele nostru, iar toate programele spirituale, educaționale și mai ales cele filantropice arată aici o icoană adevărată, autentică, a vieții Sfintei Filofteia în toți cei ce învață să fim filotei și filotee, iubitori de Dumnezeu ca să putem să ne iubim și să ne ajutăm mai mult, mai ales acum când pășim spre marea sărbătoare a Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos”, a spus ÎPS Părinte Casian.

Piatra de temelie a lăcașului a fost așezată în anul 1998. Biserica a fost sfințită în anul 2009.

În continuare, în Catedrala arhiepiscopală, ierarhul Dunării de Jos a oficiat un parastas pentru ctitorii lăcașului de cult, prilejuit de pomenirea Sfântului Nicolae, ocrotitorul Catedralei.

Piatra de temelie a Catedralei Arhiepiscopale din Galați a fost așezată la 27 aprilie 1906. Construcția se detașează în planul arhitectural gălățean, fiind concepută în stil muntenesc, cu o singură cupolă, fără abside laterale. În anul 2006, a fost sărbătorit centenarul lăcașului de cult.

Comentarii Facebook


Știri recente