Hramul bisericii Sf. Trei Ierarhi din municipiul Tulcea

Cu prilejul prăznuirii Sfinților Trei Ierarhi, păstori ai lumii și învățători, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din parohia tulceană aflată sub ocrotirea Sfinților Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească încunjurat de un sobor de preoți și diaconi la care au participat numeroși credincioși. Sfânta Liturghie a fost săvârșită în bisericuța de lemn din imediata vecinătate a noi biserici care se construiește în orașul de pe malurile Dunării.

Chiriarhul Eparhiei Tulcii a ținut și un cuvânt de învățătură evidențiind viața pilduitoare, formarea teologică cât și importanța scrierilor Sfinților Trei Ierarhi, atât pentru Biserică cât și pentru credincioși, după cum ne informează Alexandru Chituță.

La sfârșitul sfintei slujbe parohia a acordat tuturor credincioșilor, ca binecuvântare pentru hram, pachete cu mâncare și fructe.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…