Hramul Bisericii Sf. Spiridon din Comănești

Biserica „Sf. Spiridon” din Comănești s-a dovedit a fi neîncăpătoare miercuri, 12 decembrie, cu ocazia serbătorii hramului acestui locaș de închinăciune, după cum ne-a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector pe probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Autorități locale, medici, profesori, și sute de credincioși au participat la Sfânta Liturghie, oficiată de către Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de 12 preoți. Evenimentul a constituit un adevărat festin spiritual pentru întreaga Vale a Trotușului.

„Este singura biserică din protopopiatul nostru care îl are ca ocrotitor pe sfântul Spiridon și datează din anul 1815”, a explicat preotul Costel Mareș, protopop de Moinești.

În cuvântul rostit cu această ocazie, Preasfinția Sa a prezenta viața Sfântului Spiridon, un model de milostenie și bunătate pentru fiecare creștin, îndemnându-i pe toți să-l aibă ca exemplu personal.

„A fost o sărbătoare din toate punctele de vedere, cu o slujbă arhierească deosebită, ce ne-a marcat pe fiecare dintre noi. Sunt preot aici de 25 de ani și, de fiecare dată, trăim cu toții, această zi deosebită. M-am bucurat mai ales că noi, cei din Eparhia Romanului și Bacăului, avem un ierarh, a cărui viață se aseamănă celei a Sfântului Spiridon, neobosit și mereu lucrător”, a declarat pr. paroh Alexandru Maxim.

Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă oferită celor peste 200 de credincioși sosiți la hramul din Comănești de pe toată Valea Trotușului.

Comentarii Facebook


Știri recente