La Parohia ,,Sfântul Ilie” din Drobeta Turnu Severin se desfășoară în perioada 20-22 iulie a.c. mai multe acțiuni cultural-religioase ce sunt prilejuite de ,,Zilele Parohiei Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul”, după cum a anunțat părintele paroh Ioan Ovidiu Polexă, Consilier pe probleme de Învățământ și Tineret în cadrul Episcopiei Severinului și Strehaiei.
În cadrul acestor manifestări, vineri, 20 iulie, va avea loc Sfânta Liturghie, apoi sâmbătă, 21 iulie va avea loc procesiunea cu icoana Sfântului Ilie în jurul cartierul Crihala.
Duminică, 22 iulie, se va săvârși Sfânta Liturghie arhierească cu ocazia Adunării Oastei Domnului. În mijlocul credincioșilor va fi prezent Preasfințitul Părinte Nicodim, ierarhul locului, care se va ruga împreună cu soborul de preoți și diaconi vreme de câteva ceasuri.
Părintele paroh Ioan Ovidiu Polexă adresează tuturor credincioșilor din municipiu invitația de a participa la zilele festive închinate sfântului care a închis și a deschis cerurile numai prin cuvânt, ca prin rugăciunea izvorâtă din mai multe inimi, Dumnezeu să se milostivească spre poporul binecredincios și să îl binecuvinteze cu daruri bogate și cu ploaie pe pământ.
Parohia „Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul” se află în partea de vest a Severinului, în Crihala – cel mai nou cartier al municipiului severinean. Aici a început a se ridica o nouă biserică, a căreia piatră de temelie a fost pusă în 1991, lucrările începând în 1992. Ele au fost întrerupte o perioadă, fiind reluate din anul 1998, actualmente construcția aflându-se deja la acoperiș, turla de pe pronaos zidindu-se în întregime. Sfântul locaș este proiectat în stilul neobizantin, va avea o suprafață de 500 metri pătrați și două turle de 18 și respectiv 26 metri înălțime.
Până la terminarea construirii noii biserici, slujba se oficiază într-o construcție provizorie, ce este cunoscută de severineni ca ,,Biserica de carton’. În jurul bisericii s-a amenajat un parc de către primăria orașului, pentru folosul întregii comunități.
În luna mai a anului în curs s-au început lucrările de pictură ale noului locaș de cult.
Parohia este prezentă și în spațiul virtual, având o pagină de prezentare pe internet, unde credincioșii au acces la informații utile despre biblioteca parohială, programul liturgic, părinții slujitori sau ierarhul locului, și unde cei binevoitori pot afla modalitățile de ajutorare pentru ridicarea noii biserici.