Hramul Bisericii Podeanu, din Capitală

Sfântul Apostol Simon Zilotul, prăznuit de Biserica Ortodoxă la 10 mai, a fost cinstit în mod deosebit la Biserica „Podeanu”, singurul lăcaș de cult din Capitală care îl are ca ocrotitor. Cu prilejul hramului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV.

„Pentru faptul că Sfântul Apostol Simon Zelotul a devenit un simbol nu numai pentru parohia noastră, ci și pentru foarte mulți din București biserica este recunoscută astăzi ca și Biserica Sfântul Apostol Simon Zelotul”, a spus părintele paroh Vasile Ailioaiei.

Biserica „Podeanu” din Capitală este cunoscută bucureștenilor și pentru faptul că adăpostește un fragment din moaștele Sfântului Apostol Simon Zilotul. Deși a fost zi de lucru, sute de bucureșteni au trecut pe la racla cu cinstitele odoare pentru a se ruga și pentru a cere mijlocirea sfântului.

Cu prilejul hramului, Biserica „Podeanu” a primit în dar de la Mănăstirea „Partoș”, din Arhiepiscopia Timișoarei, și un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Iosif cel Nou.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată și slujba parastasului pentru ctitorii și slujitorii acestui sfânt lăcaș, trecuți la cele veșnice. Biserica „Podeanu” îi mai are ca ocrotitori pe Sfinții Împărați Constantin și Elena și pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

Comentarii Facebook


Știri recente