Hramul bisericii Parohiei Râmești din Județul Vâlcea

Biserica Ortodoxă pomenește astăzi, 6 septembrie, minunea pe care Sfântul Arhanghel Mihail a săvârșit-o în cetatea Colose. Parohia Râmești din orașul Horezu, județul Vâlcea, și-a sărbătorit cu acest prilej unul dintre hramuri. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, informează TRINITAS TV.

„Această biserică a fost construită în cinstea Arhanghelului Mihail de către Sfântul voievod Martir Constantin Brâncoveanu, tocmai pentru că el a adus slavă și cinste lui Dumnezeu care l-a ajutat să biruiască pe turci și să ocrotească poporul și Biserica Ortodoxă. Avea multă evlavie la toți sfinții, dar mai ales la Sfântul Arhanghel Mihail care se știe și din Vechiul Testament că a fost ocrotitor al oștilor pământești ale poporului lui Israel”, a spus Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul.

La sărbătoare au participat preoți și credincioși din localitate și din împrejurimi. La finalul Sfintei Liturghii, a fost oficiat un parastas pentru ctitorii, binefăcătorii și ostenitorii sfântului lăcaș.

Comentarii Facebook


Știri recente