Hramul Bisericii Parohiei clujene Cetatea Fetei

Parohia „Cetatea Fetei” din Florești, Cluj-Napoca, și-a sărbătorit în Duminica Tuturor Sfinților hramul. Credincioșii de aici l-au avut cu acest prilej în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. După oficierea Sfintei Liturghii în altarul de vară al parohiei, Înaltpreasfinția Sa a pus piatra de temelie pentru noua biserică din zid, cu hramul „Duminica Tuturor Sfinților”, după cum ne informează TRINITAS TV.

ÎPS Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a evidențiat faptul că noua biserică a parohiei va deservi nevoilor spirituale ale comunității aflată în plină dezvoltare.

Lucrările la sfântul lăcaș au început în anul 2006, imediat după ce au fost date în folosință primele locuințe sociale din acest cartier. Pentru început, a fost ridicată o biserică din lemn în stil maramureșan, fiind construit apoi și un altar de vară.

În cadrul Sfintei Liturghii, s-au împărtășit peste 200 de copii din parohie, iar cel de-al doilea preot slujitor al Parohiei a primit distincția de sachelar. Răspunsurile liturgice au fost date de corul Diaconia al parohiei. Totodată, un grup de copii din parohie a interpretat mai multe pricesne.

Comentarii Facebook


Știri recente