Hramul Bisericii Parohiei „Cărămidarii de Jos” din Capitală

Cu ocazia sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Trifon, la 1 februarie, Biserica Parohiei „Cărămidarii de Jos” din Capitală își serbează hramul. Originar din Asia Mică, sfântul Trifon a trăit în vremea împăraților romani persecutori Gordian și Decius, fiind martirizat la Niceea, pentru credința în Hristos.

Biserica Parohiei „Cărămidarii de Jos” din Capitală adăpostește un fragment din cinstitele moaște ale mucenicului.

„La dorința credincioșilor în anul 1930, la 14 decembrie, primul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române a adăugat acestei Biserici Hramul Sfântului Mucenic Trifon. De atunci și până astăzi noi, în fiecare an, sărbătorim cu mare bucurie hramul acesta. Sfântul Trifon este ocrotitorul agricultorilor și al florarilor”, după cum a precizat părintele paroh Dănuț Dumitru Badea pentru TRINITAS TV.

În lăcașul de cult, alături de părticele din moaștele celorlați doi sfinți ocrotitori, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir și Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, de 9 ani se află spre închinare și moaștele Sfântului Mucenic Trifon.

Timp de 7 ani biserica a trecut printr-un amplu proces de consolidare, în prezent desfășurându-se și lucrări de restaurare a picturii.

Comentarii Facebook


Știri recente