Hramul Bisericii Nașterea Maicii Domnului din cartierul bucureștean Drumul Taberei

Biserica Ortodoxă îl pomenește în fiecare an, la 18 iulie, pe Sfântul Mucenic Emilian de la Durostorum, unul dintre cei mai vechi martiri daco-romani din sudul Dunării. Printre lăcașurile de cult din Patriarhia Română care și-au serbat ocrotitorul s-a aflat și biserica „Nașterea Maicii Domnului” din cartierul Drumul Taberei. Cu prilejul celui de-al treilea hram, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV.

„Această sărbătoare închinată mucenicului Emilian aduce lumină și putere în sufletele credincioșilor noștri. Avem nevoie de această bucurie de a fi prezenți în Biserica lui Hristos. Este cu adevărat un prilej de înălțare duhovnicească”, a spus Pr. Constantin Țincu, Parohul bisericii „Nașterea Maicii Domnului”.

Emilian era fiu al prefectului din Durostorum (Silistra de astăzi) și a fost arestat în timpul domniei împăratului Iulian Apostatul, pentru că a distrus idolii dintr-un templu păgân.

Deși a fost zi de lucru, la slujbă au participat numeroși bucureșteni, aceștia având prilejul să se închine și la un fragment din moaștele Sfântului Emilian.

Parohia Nașterea Maicii Domnului a fost înființată în urmă cu aproape 15 ani. Ea își mai serbează hramul și pe 21 mai, la sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Comentarii Facebook


Știri recente