Hramul bisericii Mănăstirii Salva din Bistrița-Năsăud

Mii de credincioși au participat astăzi, 29 aprilie, la Mănăstirea Salva din Bistrița-Năsăud, la slujbele oficiate cu prilejul hramului noii biserici, Izvorul Tămăduirii, informează radiorenasterea.ro. Înaltpreasfințitul Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de un sobor format din 40 de preoți, din care au făcut parte exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, părintele arhim. Dumitru Cobzaru, preotul Ioan Dâmbu, protopopul de Năsăud și preoți din satele învecinate.

Înaltpreasfinția Sa a oficiat aici, în ajunul praznicului și Agheasma mică, informează TRINITAS TV.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Mitropolit Andrei a arătat că fiecare avem o boală, fie trupească, fie sufletească: „Domnul este Tatăl, noi suntem mădularele, iar gâtul este Maica Domnului. Iată de ce, în această zi minunată, ne aducem aminte de Maica Domnului, pentru că izvorul tămăduitor de la Constantinopol n-a secat. Toată lumea are neputință, cei ce nu suntem bolnavi trupește poate suntem bolnavi sufletește. Maica Domnului ne tămăduiește și pe cei bolnavi sufletește. Lucrarea aceasta o face Maica Domnului, iar noi, cei ce am venit în pelerinaj la mănăstire, pe lângă faptul că ne bucurăm enorm de Învierea Domnului Iisus Hristos, ne bucurăm și de prezența Maicii Domnului. Maica Domnului se bucură mult nu numai de Învierea Fiului Său, ci și de prezența noastră, dar se întristează atunci când suntem răi și păcătoși. Să-i facem bucurii Domnului și Maicii Sale prin viața noastră creștinească luminată de Înviere”.

Piatra de temelie a bisericii mari a Mănăstirii „Salva” a fost pusă în anul 1994. În prezent se lucrează la pictura lăcașului de cult. Biserica Mănăstirii „Salva” îi mai are ca ocrotitori și pe Sfinții Martiri Năsăudeni, întrucât așezământul este situat în apropierea locului unde aceștia au fost martirizați.

Comentarii Facebook


Știri recente