Hramul Bisericii Iancu Vechi-Mătasari, din Capitală

Biserica Ortodoxă îi pomenește la 20 septembrie pe Sfântul Mare Mucenic Eustațiu, soția sa Teopista și fiii lor, Agapie și Teopist. Cu acest prilej, Biserica parohiei bucureștene „Iancu Vechi – Mătăsari” și-a sărbătorit hramul, după cum ne informează TRINITAS TV. Lăcașul de cult este singurul din Capitală cu acest hram, având și părticele din moaștele sfinților prăznuiți.

Părintele paroh Costel Stoica a subliniat faptul că sărbătoarea Sfântului Mucenic Eustațiu reprezintă un popas de bucurie pentru parohia Iancu Vechi-Mătasari care îl are ca ocrotitor.

„Sfântul Mare mucenic Eustațiu și familia sa au pătimit pentru credința în Hristos în al doilea secol creștin, în timpul împăratului Adrian, care i-a ucis datorită faptului că au refuzat să renunțe la credința în Hristos”, a precizat părintele paroh.

În viitorul apropiat, sfintele moaște vor fi așezate spre închinare într-o nouă raclă.

Deși a fost zi lucrătoare, biserica a fost plină de credincioși, iar foarte mulți dintre ei s-au împărtășit. La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii, slujitorii și binefăcătorii lăcașului de cult.

Comentarii Facebook


Știri recente