Hramul bisericii Iancu Vechi – Mătăsari din Capitală

Biserica Ortodoxă îi pomenește la 20 septembrie pe Sfântul Mare Mucenic Eustație, soția sa Teopista și fiii lor, Agapie și Teopist. Cu acest prilej, Biserica parohiei bucureștene „Iancu Vechi – Mătăsari” și-a sărbătorit hramul. Lăcașul de cult este singurul din Capitală cu acest hram și adăpostește, de peste 140 de ani, părticele din moaștele Sfântului Eustație.

„De peste 140 de ani neîntrerupt Sfântul Eustație și familia sa au ajutat comunitatea noastră parohială și sperăm să ne ajute și în continuare pentru finalizarea lucrărilor de pregătire a pereților pentru începerea lucrărilor de pictură interioară și a mozaicurilor interioare și de ce nu și a Centrului cultural-educațional Sfântul Mare Mucenic Eustație care va fi destinat cu precădere tinerei generații”, a precizat pentru TRINITAS TV Pr. Paroh Constantin Stoica.

Viața Sfântului Mare Mucenic Eustație este un model pentru tineri, a mai arătat Pr. Constantin Stoica.

„Sfântul Mare Mucenic Eustație și-a însușit valorile autentice în viața de zi cu zi. Mai mult decât atât a transmis aceste valori și celor doi fii ai săi, dovada elocventă în acest sens fiind că în pofida dificultăților sau a vitregiilor vremurilor cei doi fii ai săi, chiar departe de tatăl lor, niciodată nu au renunțat la credința în Hristos, iar în final au preferat să moară pentru Hristos decât să jertfească idolilor din Panteonul roman”.

Parohia va înființa, în curând, un atelier de muzică. De asemenea, va fi publicată o lucrare cu viața Sfântului Mare Mucenic Eustație.

„După ce Acatistul Sfântului Mare Mucenic Eustație va primi binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române intenționăm să publicăm o carte cu Acatistul și viața Sfântului pe care să-l facem mai cunoscut în primul rând în Capitală pentru că este prea puțin cunoscut în București”, a dezvăluit Pr. Paroh Constantin Stoica.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii, slujitorii și binefăcătorii lăcașului de cult. De asemenea, au fost oferite peste 500 de pachete cu alimente enoriașilor.

Comentarii Facebook


Știri recente