Hramul Bisericii I.J.P. Maramureș

Biserica cu hramul „Sf. Voievod Stefan cel Mare” din incinta Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Maramureș din Sighetu Marmației a îmbrăcat astăzi, 2 iulie, haine de sărbătoare, informează TRINITAS TV. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Ahiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

„Este prima Biserică închinată Sfântului Voievod în această parte a Eparhiei noastre și este cu atât mai important cu cât Poliția de Frontieră avându-l drept protector pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare a hotărât s-i ctitorească aici în incintă o Biserică maramureșeană și un complex maramureșean în jurul Bisericii”, a spus Preasfinția Sa.

La Sfânta Liturghie au participat angajați ai inspectoratului Poliției de Frontieră, reprezentanți ai autorităților locale și centrale, precum și oameni de cultură din mai multe zone ale țării, care au recitat poezii închinate Sfântului Voievod Ștefan cel Mare.

Biserica „Sf. Voievod Stefan cel Mare” din incinta Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Maramureș a fost târnosită în vara anului trecut.

Comentarii Facebook


Știri recente