Hramul Bisericii din incinta Palatului Cotroceni

Biserica Ortodoxă i-a pomenit astăzi pe Sfinții Mari Mucenici Serghie și Vah. Aceștia au fost cinstiți în mod deosebit la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, din incinta Palatului Cotroceni, care și-a sărbătorit cu acest prilej cel de-al doilea hram, după cum informează TRINITAS TV. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi.

Pr. Consilier Patriarhal Nicolae Dascălu, în cuvântul de învățătură, a apreciat că „noi, cei care suntem părtași la lumina rugăciunii trăim aici o întreită bucurie. Mai întâi aducem cinstire, aducem venerare sfinților ocrotitori Serghie și Vah. De asemenea, în această sfântă zi de sărbătoare noi suntem mai aproape ca niciodată de ctitorii și binefăcătorii sfintei biserici ai acesteia. Totodată, ziua aceasta ne face părtași la bucuria Bisericii celei vii pentru că și preoții slujitori și dumneavoastră credincioșii care participați la Sfânta Liturghie, la rugăciune în general sunteți Biserica cea vie care continuați și întrupați ceea ce zidurile o spun și o transmit peste veacuri”.

Credincioșii s-au putut închina și la fragmente din moaștele Sfinților Mucenici prăznuiți în această zi.

Lăcașul de cult, ctitorie din secolul al XVIII-lea a Domnitorului Șerban Cantacuzino a fost demolat în anul 1984, fiind reconstruit după căderea regimului comunist. Biserica a fost sfințită în urmă cu doi ani.

„Împreună cu toți credincioșii ne-am simțit foarte bine, ne-am îmbogățit sufletește și trupește și iată că viața a prins rădăcini aici la Cotroceni din punct de vedere liturgic, pentru că știm că această biserică a murit, dar iată a înviat. Prin rugăciunile credincioșilor, prin slujbele care se fac aici ea are viață. Prin urmare, activitatea liturgică, pastorală de la Cotroceni este vie și lucrătoare”, a spus Arhim. Irineu Dogaru de la Biserica Palatului Cotroceni.

După Sfânta Liturghie a fost oficiat și parastasul pentru ctitorii și binefăcătorii lăcașului de cult.

Comentarii Facebook


Știri recente