Hramul bisericii din cartierul Aluniș – Drobeta Turnu Severin

În fiecare an, la 30 noiembrie, Biserica Ortodoxă sărbătorește cu multă bucurie pe Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Apostolul românilor, care a vestit Evanghelia lui Hristos pe pământul țării noastre acum aproape 2000 de ani, în Dobrogea și la Gurile Dunării.

În această zi, biserica cu hramul „Sfântul Apostol Andrei”, din cartierul Aluniș, își va serba ocrotitorul, după cum a precizat Cătălin Cernătescu, redactor știri al Episcopiei Severinului și Strehaiei. Cu acest prilej, Părintele paroh George Smeu invită pe toți credincioșii să participe la Sfânta Liturghie.

Sfântul Apostol Andrei era frate după trup cu Sfântul Apostol Petru, fiii lui Iona, din cetatea Betsaida Galileei, și se îndeletniceau cu pescuitul.

La început, Sfântul Andrei a fost ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul. Apoi, auzind de Întruparea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, s-a dus în Capernaum, unde locuia Domnul și L-a întrebat: „Învățătorule, unde locuiești?” Iar Domnul i-a răspuns: „Vino și vezi!” (Ioan I, 38-39). Și a rămas cu El în ziua aceea. Astfel, Sfântul Apostol Andrei a fost cel Dintâi chemat la vestirea Evangheliei lui Hristos. Din clipa aceea a lăsat toate și a urmat lui Hristos până la moarte și înviere, fiind martor al minunilor și Învierii Lui. Iar după înălțarea Sa la cer, trăgând sorți unde să plece fiecare la vestirea Evangheliei, Sfântului Apostol Andrei i-a căzut sorțul să încreștineze mai ales țările din jurul Mării Negre. Deci, mai întâi a creștinat Armenia, Iviria și Sciția Mare, adică Ucraina de astăzi, înfigând Sfânta Cruce pe locul unde este Kievul. Apoi a creștinat Crimeea, sudul Basarabiei și, trecând pe la Gurile Dunării, a zăbovit mai mult la Tomis, unde a botezat pe mulți din Sciția Mică, adică Dobrogea de azi.

Comentarii Facebook


Știri recente