Hramul bisericii de la Cuțitul de Argint din București

Printre numeroasele lăcașuri de cult din Patriarhia Română care și-au sărbătorit pe 6 august hramul s-a aflat și Biserica de la Cuțitul de Argint din Capitală.

În Parohia Bărbătescu Nou s-a aflat Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor care a oficiat Sfânta Liturghie, informează TRINITAS TV.

Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul a spus: ‘Sărbătoarea de astăzi este o sărbătoare a luminii, pentru că așa cum Sfinții Apostoli l-au văzut astăzi pe Domnul Hristos în Lumină așa și viața noastră trebuie trăită în lumină lepădând întunericul păcatului. Nu o dată în Sfintele Evanghelii se arată că Hristos este Lumină, El însuși spunând despre Sine că este Lumina lumii, arătând că ucenicii sunt Lumina lumii. Deci, toți cei care urmează învățătura Sa, toți ce care primesc propovăduirea Evangheliei Sale trăiesc în lumină și această lumină se traduce după viața aceasta pământească în lumina cea veșnică’.

La slujba de hram au fost prezenți numeroși credincioși din parohie și din București.

Ridicat între anii 1906-1910 cu ocazia Expoziției Naționale Jubiliare, lăcașul de cult a avut ca model Biserica „Sfântul Nicolae Domnesc” din Iași, fiind placată cu cărămidă roșie și cărămidă smălțuită.

Comentarii Facebook


Știri recente