Hramul Bisericii Centrului Medical „MUNPOSAN ’94” din București

Capela Centrului Medical de diagnostic și tratament „MUNPOSAN ’94” din București, cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” și-a sărbătorit astăzi, 1 octombrie, hramul, informează TRINITAS TV. Sfânta Liturghie a fost oficiată cu acest prilej, pe o scenă amenajată în curtea spitalului, de Preasfințitul Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

„În orașul Constantinopol, în Biserica Vlahernelor, când Sfinții Andrei și Epifanie săvârșeau sfânta slujbă de Priveghere, în văzduh a apărut Maica lui Dumnezeu Care cu Acoperământul ei a arătat că prin rugăciunea ei toți cei care îi caută ajutorul primesc izbăvire și mângâiere. În amintirea acestui fapt Biserica a rânduit ca astăzi să primim acest mare eveniment, dar în al doilea rând suntem aici prezenți, deoarece spitalul acesta este închinat Acoperământului Maicii Domnului și pentru că toți oamenii de pe acest pământ au nevoie de un ajutor, de un acoperământ și de o mângâiere”, a spus Preasfințitul Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor.

Capela „Acoperământul Maicii Domnului” a fost înființată în anul 1996 și târnosită 2 ani mai târziu.

Centrul Medical de diagnostic și tratament „MUNPOSAN ’94” din București oferă îngrijiri pentru aproximativ 30 de persoane cu afecțiuni chirurgicale.

În anul 2002, capela a fost refăcută din temelii fiind dotată și cu un sistem ce permite transmiterea slujbelor oficiate aici în toate saloanele și cabinetele spitalului.

Pacienții internați în Spitalul „Munposan 94” se pot închina la părticele din moaștele Sfinților Cuvioși uciși în Sinai și Rait, din cele ale Sfinților Martiri de la Niculițel, precum și din moaștele Sfântului Mucenic Teodor Tiron, aduse în Capela „Acoperământul Maicii Domnului” în anul 2003.

Comentarii Facebook


Știri recente