Hramul Bisericii Centrului medical de diagnostic și tratament „Dr. Victor Babeș” din Capitală

Biserica Centrului medical de diagnostic și tratament „Dr. Victor Babeș” și-a sărbătorit astăzi, 1 iulie, ocrotitorii, Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Este pentru prima oară când Biserica își sărbătorește hramul, lăcașul fiind târnosit anul trecut, în luna noiembrie, informează TRINITAS TV.

„Prăznuim astăzi pe Sfinții doctori fără de arginți Cosma și Damian, știind faptul că sunt mai mulți sfinți doctori tămăduitori. Noi i-am ales pe primii din toți doctorii tămăduitori. Cosma și Damian sunt ocrotitorii Bisericii noastre, ai Spitalului nostru, ai celor bolnavi care se roagă la sfinți ca mijlocitori la Dumnezeu pentru sănătate. Fiecare persoană, care ajunge într-o stare de neputință trupească, sau unele persoane bolnave din punct de vedere sufletesc sau într-o stare de apăsare, de mustrare a conștiinței, au nevoie să se reculeagă. Iar Biserica este modul cel mai bine-venit în care aceste persoane se regăsesc”, a spus părintele Valentin Mânăilă, parohul Bisericii Spitalului „Dr. Victor Babeș” din București.

Piatra de temelie a sfântului lăcaș a fost așezată în anul 2001, lucrările de construire începând abia în 2008.

La slujba Sfintei Liturghii au participat astăzi zeci de credincioși, pacienți ai instituției sanitare și rude ale acestora. Biserica îl mai are ca ocrotitor și pe Sfântul Valentin.

Comentarii Facebook


Știri recente