Hramul bisericii Campusului Studențesc Tudor Vladimirescu din Iași

Biserica „Sfântul Mucenic Iulian din Tars” din Campusul Studențesc „Tudor Vladimirescu”, din Iași, și-a serbat astăzi, 21 iunie, ocrotitorul spiritual. Sărbătoarea hramului a început de aseară, cu slujba Vecerniei unită cu Litia, care a fost săvârșită de un numeros sobor de preoți.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită astăzi de Preasfințitul Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor, ca delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfinția sa a vorbit despre modelul de viață creștină pe care ni-l oferă Sfântul Iulian din Tars: „Pentru tinerii de astăzi care sunt provocați și asaltați, care sunt supuși la diferite influențe negative, distrugătoare de suflet, pentru aceștia Sfântul Martir Iulian este un exemplu și o cale la care nu există alternativă. Suntem tineri cu toții, tinerețea presupunând discernământ, capacitatea de a descoperi binele și răul mascat, pentru că timpul pe care îl trăim astăzi, ne arată că răul nu vine în toată urâțenia și decăderea lui, ci vine cosmetizat și înșelător. Cel care își asumă să trăiască creștinește trebuie să-și asume și calea aceasta a unui martiriu, pentru că fiecare creștin poartă în el sămânța unui mărturisitor, a unui martiriu”.

Preasfințitul Corneliu, Episcopul Hușilor a evidențiat și rolul misionar pe care îl are o biserică într-un campus universitar.

Toți credincioșii care au luat parte la slujba hramului, au primit câte un pachet cu alimente din partea organizatorilor.

Comentarii Facebook


Știri recente