Hramul Bisericii „Buna vestire” din municipiul Galați

Biserica „Buna Vestire” din municipiul Galați și-a sărbătorit astăzi, 25 martie 2011, hramul. Programul a debutat ieri seară, cu săvârșirea slujbei Vecerniei cu Litie de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Sfânta Liturghie din ziua praznicului a fost săvârșită de un numeros sobor de preoți, în prezența a câteva sute de credincioși din parohie și din municipiu.

Sfântul lăcaș, construit între anii 1858-1859, în timpul domniei lui Alexandru-Ioan Cuza a împlinit anul acesta 152 de ani de existență. Structura arhitecturală deosebită oferă o atmosferă de secol al XIX-lea, fapt care de-a lungul timpului a făcut să fie îndrăgită și iubită de credincioșii gălățeni și nu numai. Începând cu anul 2009, se începe renovarea sfântului lăcaș, însă cu destul de multe dificultăți tehnice, deoarece, neavând nici un schelet metalic care să susțină zidirea, a fost necesară adăugarea acestuia la exterior, plus întărirea temeliei cu încă trei centuri de rezistență.

La finalul Sfintei Liturghii nu au fost uitate nici persoanele nevoiașe ale parohiei, care au primit pachete cu alimente. De asemenea, membrii Consiliului și Comitetului parohial, coordonați de părintele paroh, au pregătit peste 280 de pachete, care vor fi oferite proaspetelor mame de la Maternitatea din Galați.

Comentarii Facebook


Știri recente