Hramul Bisericii Bucur Ciobanul din Capitală

Biserica Ortodoxă i-a pomenit astăzi, 18 ianuarie 2012, pe Sfinții Atanasie și Chiril, Arhiepiscopii Alexandriei. Unul dintre lăcașurile de cult din Capitală care și-au sărbătorit în această zi hramul a fost și Biserica „Bucur Ciobanul”. Sfânta Liturghie a hramului a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi.

Mai multe informații despre acest eveniment a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Ionuț Bărbulescu, parohul Bisericii „Bucur Ciobanul” din București: ‘Am fost impresionați și de data aceasta de credința și de numărul foarte mare al credincioșilor care ne-au fost alături cu acest prilej al sărbătoririi Sfinților Atanasie și Chiril, Arhiepiscopii Alexandriei și ocrotitorii bisericii noastre. Cred că numărul atât de mare al credincioșilor care ne-au fost alături la Sfânta Liturghie este o dovadă a atenției și totodată o mărturie a recunoștinței lor față de sfinții ocrotitori ai bisericii noastre’.

Deși a fost zi de lucru, iar vremea destul de rece, la sărbătoarea sfântului lăcaș au ținut să fie prezenți credincioși din diverse părți ale Bucureștiului.

Situată în vecinătatea Mănăstirii „Radu-Vodă”, Biserica „Bucur Ciobanul” este o adevărată bijuterie arhitectonică salvată de la demolările din perioada comunistă. În ultimii ani au fost efectuate ample lucrări de consolidare a sfântului lăcaș, urmând ca în momentul finalizării acestora să se facă și resfințirea.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…