Hram și sfințire în Parohia Acoperământul Maicii Domnului din Atlanta, SUA

Hramul ‘Acoperământul Maicii Domnului’ a fost serbat nu numai în țară, ci și în diaspora. Astfel, pentru acest frumos moment duhovnicesc, preotul paroh Nicolae Clempuș împreună cu credincioșii Parohiei ortodoxe românești ‘Acoperământul Maicii Domnului’ din Atlanta, Georgia, Statele Unite ale Americii, au pregătit o serie de manifestări tradiționale și religioase, încununate de sfințirea lăcașului de cult, care de curând a fost distrus parțial de un incendiu.

Programul liturgic a început din seara zilei de vineri, 28 septembrie, cu slujba Vecerniei, urmată a doua zi de slujba de sfințire a apei, slujba de sfințire a lăcașului de cult și Sfânta Liturghie, săvârșite de IPS Arhiepiscop Nicolae al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi, împreună cu Preasfințitul Ioan Casian de Vicina, Episcop-vicar. Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de către PS Episcop-vicar Ioan Casian de Vicina, duminică, 30 septembrie, întrucât în diaspora, pentru a putea participa toți credincioșii parohiei la praznicele sau sărbătorile din timpul zilelor de rând, slujba, de regulă, se oficiază sâmbăta sau duminica. În alte parohii, slujbele din timpul săptămânii se săvârșesc în ziua respectivă, dar cu începere de la ora 4:00 sau 5:00 dimineața, după cum informează „Ziarul Lumina”.

Parohia ‘Acoperământul Maicii Domnului’ din Atlanta a fost înființată de românii din diaspora americană în 2000. De-a lungul acestor ani, s-au desfășurat multiple activități cu copiii și tinerii, dar și lucrări de reconstrucție a lăcașului de cult, lucrări și osteneli ce urmau a fi încununate cu sfințirea bisericii, la 28 mai în acest an. Dar, cu doar câteva zile înainte, lăcașul de cult a fost distrus parțial de un incendiu, fiind astfel necesare noi lucrări de reconstrucție.

Comentarii Facebook


Știri recente