Hram și procesiune cu sfinte moaște la Biserica Belvedere din Capitală

Sfânta Mare Mucenică Ecaterina ocrotește și Parohia Belvedere din cartierul bucureștean Regie, situată pe strada Cărvunarilor, lângă Maternitatea Giulești. Programul liturgic cu prilejul hramului începe în seara aceasta, de la ora 18:00, cu Vecernia, Litia, procesiunea cu moaștele Sfintei Mari Mucenice Ecaterina în jurul lăcașului de cult și slujba Acatistului. Mâine, Utrenia, Sfânta Liturghie și slujba Parastasului pentru ctitori, după cum informează „Ziarul Lumina”.

Biserica Belvedere, al cărei aspect monumental seamănă foarte mult cu cel al Catedralei mitropolitane din Timișoara, se află de câțiva ani într-un proces de restaurare. Din cauza acoperișului putred, apa s-a infiltrat, afectând întreaga structură a lăcașului de cult. Până în prezent au fost restaurate acoperișul, exteriorul și subsolul bisericii, iar acum se lucrează în interior, la scoaterea tencuielii afectate de infiltrații și pregătirea pereților pentru pictură. Lucrările de restaurare se execută în funcție de posibilitățile financiare ale parohiei.

„Nu avem oameni care să ne ajute cu fonduri, dar ne bucurăm de acei oameni care vin să mulțumească Sfintei Mari Mucenice Ecaterina pentru faptul că după mulți ani de căsnicie nu au avut copii, iar acum au, și printre acești oameni mă număr și eu. Am un copil de 15 ani, am așteptat alții, iar acum am o fetiță de opt luni pe care o cheamă Ecaterina”, a mărturisit pr. Liviu Popa, parohul Bisericii Belvedere din Capitală.

Sfânta Mare Mucenică Ecaterina este ocrotitoarea și a capelei Complexului de servicii comunitare „Sfânta Ecaterina” din Protoieria II Capitală.

Comentarii Facebook


Știri recente